ratb

Dimineață a luat foc un tramvai de pe linia 5, din cauza unui scurt circuit, pe la Băneasa. Bine, ca o paranteză, cei de la Antena3 ar fi putut scrie că băsiștii au încercat să atace bastionul presei independente cu un tramvai în flăcări, alta ar fi fost ancora și magnetul.

Revenind, un tramvai a luat foc. Au mai fost cazuri. Pentru că avem tramvaie pe stradă unele produse în 1968!. Adică o dată cu părinții noștri. Chiar și primarul Oprescu spune că are nevoie de 400 de tramvaie noi, ceea ce ar presupune o cheltuială de 1 miliard de euro.

Pe lângă asta, orașul e plin de gropi. Spart ca după război. Centrul e paralizat mereu de trafic. Nu s-ar impune niște măsuri drastice, de criză, care să ne ajute să mergem mai departe, în condiții civilizate?

Adică o taxă de acces în centru cu mașina, care să fie undeva la 10 euro, să simți că mersul cu mașina în centru e un lux, din moment ce ai 3 linii de metrou și zeci de linii de RATB care ajung acolo.

Pe lângă asta,  aș tăia subvenția pensionarilor dar aș da un discount celor care își fac un abonament full, pe toate liniile, valabil pentru o lună. Pentru că prin populism nu poți avea pretenția să te dezvolți și să aspiri la statut de metropolă europeană.