Bineînțeles că sunt plătit de cei de la RMGC, doar pentru că nu sunt alături de protestari. Ca să știm de unde pornim. Nu aș fi scris nimic despre proteste dar pentru că zilele astea am fost făcut în toate felurile, hai să stabilim niște chestii.

În primul rând, e bine că se protestează. Că oamenii au găsit un motiv pentru care să iasă în stradă. Păcat însă că au ieșit în urma unei manipulări. Cam în fiecare an e nevoie de o supapă prin care să se elibereze tensiunea socială.  Știu, nimeni din piață nu a fost manipulat, toată lumea a ieșit de bună voie. Sunt curios de ce nu a ieșit nimeni în stradă atunci când cei de la OMV au cumpărat Petromul cu tot cu zăcămintele naturale ale României. Adică tot ce este țiței și este extras e proprietatea austriecilor. Dar asta e altă discuție.

Despre Roșia Montană am scris anul trecut aici, nu are rost să o iau de la capăt. Acum, de ce nu merg la Universitate și aleg să stau acasă:

– în primul rând pentru că nu vreau să mă asociez cu indivizi care strigă Jos Capitalismul, Sărăcia nu omoară, Moarte corporațiilor deși habar nu au ce înseamnă capitalismul, ce ar însemna să nu mai trăim în capitalism, ce înseamnă sărăcia sau de ce corporațiile au rolul lor benefic pentru societate. Ca o paranteză, știti de ce nu se strigă Moarte corporațiilor înainte de ora 18? Pentru că nu se poate valida badge-ul de ieșire înainte de 17:30.

– apoi, nu vreau să fiu părtaș la chestii ilegale, cum e protestul lor. Și cum e blocatul unui bulevard important și al unei piețe din București. Întrebarea pe care mi-o pun este cine a intervenit pentru protestatari de jandarmii au fost atât de calmi. E suspectă treaba, în condiții normale ar fi fost dispersați de pe carosabil în 3 minute.

– tot legat de paragraful de mai sus, foarte mulți au ca scop să ocupe Piața Universitătii. Gen să oprească traficul și să blocheze circulația. Se vede în poze și se vede pe facebook.

rosia montanaa se vedea că singurul scop era să pătrundă în piață.

-nu se vine cu soluții, sau alternative. nici măcar cu o listă de revendicări. spuneau că vor face workshop-uri prin care să caute soluții pentru salvarea roșiei montane.

day3

Nu am văzut nici una, doar oameni care se întind în fața mașinilor de jandarmerie.

Nu mai zic că nu înțeleg rostul corturilor montate, mi s-a spus că sunt eu idiot și că n-am fost niciodată cu cortul să știu ce înseamnă. Nu că aș fi bătut Vama la cort niște ani buni, când eram mai tânăr. Oricum, victorii după victorii, cu ocupat de bulevarde. Atmosferă festivă, după cum spunea cineva pe facebook.
revolutie

Nu mă opun, spor la protestat, însă până când nu se va veni cu o soluție reală și concretă pentru cianura de la Roșia Montană, ce se întâmplă acum nu reprezintă decât prima ediție a festivalului de percuție stradală și înjurat corporațiile. Și, bineînțeles, Jos Capitalismul! Și cine nu e cu noi, e automat împotriva noastră.