Am făcut curat acum câteva zile prin portofel și am văzut câte carduri pe care nu le folosesc am. Apoi am intrat pe telefon și am văzut câte aplicații pe care nu le folosesc am.

Ca servicii financiare folosesc, recurent Raiffeisen Bank ( persoană fizică și juridică), George de la BCR și Revolut.

Ocazional foloseam Orange Money, cu care îmi plăteam abonamentul la Orange pe vremea când dădeam 25 de euro pentru ce dau acu 40 de lei. Am trecut pe yoxo, sunt mulțumit.

Absolut deloc nu am folosit Monese, pe care mi l-am făcut doar pentru că au iban de România, prin LibraBank, dar nu mi-au dat nici un alt motiv de folosire. Nici măcar unul. Nici printre prieteni nu am oameni care să folosească Monese, nu știu pe nimeni căruia să-i trimit 1 leu.

Ce vreau să punctez aici este că din 3 produse pe care le folosesc recurent, 2 sunt de bănci clasice. â

Cu revolut am început să am rezerve de când au tot apărut oameni cu conturi blocate fără motiv, cărora li se răspunde greu sau deloc, așa că acolo nu țin mai mult de 100 de euro, maxim. Și ăia pentru cardul virtual și plățile pentru platforme gen spotify, netflix, nba și altele.

Dincolo de entuziasmul apariției start-upurilor din fintech, cred că unele bănci s-au repliat rapid, unde sunt super încântat de George, unde am deschis cont și am comandat cardul de pe canapea, ceea ce părea imposibil pentru un dinozaur ca BCR.

Aceeași poveste și la Raiffeisen, unde am 0 comision, aplicație decentă ( chiar dacă sunt 2, una pentru PJ și una pentru PF), nu am avut probleme niciodată.

Marele lor avantaj e că există suport în România, există filiale, îi poți da pe mâna autorităților locale, în caz că ai vreo problemă.

Întrebam în iarnă de câte soluții financiare mai este loc în România, după ce apăruse și Twisto pe la noi.

Momentan nu cred că mai e cazul de vreuna, suntem destul de acoperiți. Cel puțin până va apărea una care să aducă cu adevărat ceva nou, în afară de transferuri instante între utilizatori și curs valutar preferențial.