Poate nu înțeleg eu cu funcționează exact procesele de recrutare, deși am fost implicat în câteva de-a lungul vieții, și îmi dau cu părerea aiurea, dar nu înțeleg cum funcționează procesele de recrutare prin unele companii.

Avem joburi deschise public ( platforme sau linkedin) chiar și mai bine de 1 an. Este un job de brand manager pe cafea solubila la o corporație deschis de când lucram eu în domeniul cafelei.

Chiar nu s-a găsit nici un om în toată piața asta mare care să acopere job-ul ăla?

Mai este deschisă o poziție deschisă pe digital marketing la un etailer mare care nu este eMAG de ani de zile. La fel, nici măcar un om care să fie potrivit pentru acel job?

Și astea sunt doar două poziții deschise pe care le știu eu, că sunt acolo evergreen, zici că a uitat cineva să le bifeze ca inactive sau ocupate.

Mă întreb ce fel de manageri sunt cei care stau cu joburile neocupate, dar le văd postate pe internet. Nu pun și ei niște întrebări? Nu se duc la colegele de la HR să le întrebe de status? Nu dau și ei din coate să găsească pe cineva mai repede?

Sau cumva, nu găsesc oameni pentru că au job description-uri scrise prost, care induc în eroare, și oamenii vin pentru poziția la care aplică și apoi descoperă că treaba lor este să facă minute de ședințe, php, cafea, apovizionare și payroll?

Sau cumva rămân pozițiile neocupate pentru că se încearcă comprimarea a 3-4 joburi într-unul, așa cum se poartă la noi, pe salariul unuia singur, eventual entry-level?

Sau poate e doar o speculație a ocultei, să ținem poziții deshise doar să avem motive să spunem că e penurie de oameni în piață. Who knows.

Mă gândesc să scriu și un articol despre la ce să fii atent și ce să întrebi când mergi la un interviu astfel încât să nu iei țeapă și să te trezești în alt job decât cel promis.