Reclame la case de pariuri, cazinouri și păcănele peste tot: pe tv, pe internet, la radio, pe afișe stradale, chiar și pe autostradă am văzut unul mare la Superbet cu Stelea.

În orice intersecție avem măcar 2 case de pariuri sau săli de jocuri de noroc. E o industrie din care se fac foarte mulți bani și pe care nu vrea să o reglementeze nimeni, aparent.

Venind dintr-un oraș sărac de provincie, locuind nu în zona de intelectuali, știu foarte bine că sălile astea sunt adevărate locuri de distrus destine și vieți. Pentru niște copii de 10-15 ani, e foarte ușor să ajungă racolați de interlopii care își fac veacul pe acolo. Întâi să se ducă după țigări, apoi să fure o oglindă de merțan, apoi să se ducă să recupereze niște bani, apoi la pușcărie, pentru vreo infracțiune comisă pentru interlop, să-i câștige respectul.

Asta doar ca să fac un repede înainte la ce se întâmplă offline. Online e și mai periculos, pentru că e ușor de accesat industria de oriunde și de pe orice dispozitiv. Iluzia unui câștig ușor devine o dependență care nu se mai vindecă decât cu ajutor specializat.

Soluții? Dacă s-ar dori, s-ar găsi. Gen licențe foarte scumpe: 10 milioane de euro pentru online și 1 milion de lei pentru fiecare agenție deschisă offline. Și mai reduci din ele.

Fiind o industrie în care se învârt foarte mulți bani, nu va spune nimeni nimic, în eventualitatea unui câștig viitor, unor potențiale colaborări, chestii care se practică la noi.

Și nici nu există un tratament în pharma, să se implice activ industria farmaceutică și să spijine vreun ong de genul România 2035 fără păcănele.