Aveam de ceva vreme in minte subiectul asta de discutie, despre cum isi discrimineaza corporatiile angajatii fumatori. Citeam azi la Piticu articolul asta in care ne arata cum stau aia de la Ing si fumeaza pe balcon. Numai ca oamenii aia de la Ing nu sunt un caz izolat. Peste tot, pe la sediile centrale are marilor corporatii o sa vedem fumatori pe balcoane, prin spatele cladirii, prin fata etc. Daca treci dimineata pe la ora 9 pe Titulescu sau prin zona Victoriei o sa vezi trotuarul plin de oameni iesiti la tigara si la cafea. Asta mi se pare o atitudine josnica a corporatiilor. Pe langa disconfortul vizual pe care il ofera toti acei trimisi afara sa fumeze isi expun singuri angajatii la tot felul de boli care ii pot trimite in concedii medicale. Si inca nu inteleg de unde porneste toata aceasta lupta impotriva fumatului atata timp cat toti angajatii sunt adulti, maturi si au dreptul sa aleaga ce fac cu banii si sanatatea lor. Ok, daca ei aleg sa si-o puna in pericol fumand, de ce sa ii ajute si aia cu alte boli? Oare chiar nu se pot gasi niste spatii pe care sa le poti destina fumatului? Undeva in cladire? Si astfel s-ar mai optimiza si timpul pierdut pe drum pana la si de la tigara.
0 comentarii Adaugă comentariu
Esti fumator, se vede.
Alternativa care ar fi? Sa fumeze in birou? Nu, multumesc. Pe vremea cand lucram la Arbo, la mine in birou era bodega. Cel putin asa mirosea. Este alegerea ta daca fumezi (unde vrei tu), dar e dreptul meu la aer curat la locul de munca.
Nu e vorba de corporatie aici, ci de respectul pentru cei care nu fumeaza. Daca tii mortis, poti iesi si pe balcon, te imbolnaveste oricum mai tare tigara aia decat viscolul de afara. My 2 cents.
Inteleg respectul fata de cei care nu fumeaza, dar fumatorii nu merita un pic de respect? nu cred ca ar fi un efort supraomenesc sa se amenajeze 1 incapare pentru fumatori.