Am trecut la cafea boabe

Articol din categoria: andreiu

Cumva târziu, având în vedere că am fost în industrie destul timp și cumva pot spune că sunt suficient instruit.

Doar că, până acum au fost super bune capsulele de la BeanZ, o cafea excelentă, nu am simțit vreodată nevoia de boabe, de french press/v60 sau alte hipsterisme acasă.

Noi suntem consumatori de cafea, dimineața, până plecăm la birou, una pe fugă, apoi în weekenduri, când avem timp să o savurăm.

Revenind, am făcut trecerea la aparat automat, cu boabe, după ce am primit cadou 2 kilograme de cafea de la Tchibo, care au un sistem mișto de resigilare a pungilor și nici cafeaua nu e tocmai rea, și nu aveam ce să facem cu ele. Plus că, dacă e moft, să fie moft până la capăt.

Așadar, am intrat pe beanzcafe.ro, am luat un EGO ( știu mașina asta de când se numea Tumbow), e nu foarte mare, nu e super gălăgioasă, știe să facă cafea scurtă/lungă/americano și apă caldă pentru ceai.

Cam atât. Fără artificii de spumă, fără capucinator, fără steamer. Simplu și eficient.

Avantajul la un aparat cu boabe este că nu mai depinzi de un singur furnizor de cafea, care să aibă capsule compatibile. Acum pot cumpăra cafea de oriunde vreau, de care vreau, fără constrângeri.

Și oferte de cafea boabe sunt cu nemiluita: BeanZ, doncafefresh sunt top of mind pe online, dar și în retailul clasic e plin de cafea boabe.

Cum iese cafeaua? Grozav.

Aparatul cel vechi, cu capsule, mă gândesc să-l iau la birou, să propovăduiesc cafeaua de la fermieri și către alți discipoli.

5 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Și eu tot la boabe am trecut, doar că Lavazza 🙂

    Espressor automat DeLonghi Magnifica S 21117B

  2. #2 Comentariu nou

    Satu si ma gandesc ca ar fi extrem de misto un sistem buy-back aplicat si persoanelor fizice ce detin expresoare. Ex: am un expresor cu capsule micut, ce isi face treaba (nu conteaza brandul). Si vreau sa ii fac upgrade. Ar fi fain sa pot scrie firmei respective si sa il dau la evaluare iar apoi sa pun diferenta pentru unul mai bun, ma performant, 🙂 #justathought

  3. #3 Comentariu nou

    Si noi am trecut la boabe… Sotul meu intentioneaza sa cumpere o masina de cafea Pavoni sau Lelit… sa-si prepare cafeaua exact cum doreste iar râsnita e foarte importanta in acest caz. Râsnita „Comandante” pare a fi alegerea ideala pentru el. Nu ma pricep… Pentru cine are masina de cafea cu capsule poate cumpara o capsula compatibila de inox si o umple cu ce cafea doreste.

  4. #4 Comentariu nou

    Recomand espressor Gaggia Classic + râșniță Kinu M47, dar nu pentru cei comozi.
    Doar dacă vrei să ai acasă o cafea asemănătoare cu ceea ce primești în cafenelele de specialitate. Îți ia ceva timp până înveți meseria.

    Espressoarele automate au garanția că se vor strica în câtiva ani, pe când un semi-automat poate să ajungă să-l folosească și copilul tău dacă e întreținut ca la carte.

  5. #5 Comentariu nou

    Dai folia jos de pe display!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.