Avem o academie pentru dezvoltatorii de jocuri video

Articol din categoria: andreiu

Industria dezvoltatoare de jocuri video din România numără peste 6000 de angajați și este unul dintre cele mai lucrative sectoare creative locale, cu o cifră de afaceri de peste 156 de milioane de dolari în 2017.

Pentru a continua această creștere, industria are nevoie de talent nou, de tineri pasionați de tehnologie și jocuri video, care să transforme pasiunea lor în realitate, în titluri pe care milioane de oameni din întreaga lume să le joace. Din acest motiv a luat naștere Amber Academy, un proiect educațional care are rolul de a identifica și crește talentele excepționale din rândul tinerilor, încă de pe băncile școlii.

Conceptul pilot al Amber Academy a apărut în urmă cu aproape 2 ani în cadrul studioului românesc de game development Amber, printr-o serie de workshop-uri și cursuri dedicate elevilor și studenților din liceele și facultățile din Capitală.

Începând din acest an, Amber Academy își va intensifica eforturile și va iniția un program anual de întâlniri, workshop-uri și internship-uri pentru tinerii care își doresc ca peste câțiva ani să lucreze în industria dezvoltatoare de jocuri video din România. Tinerii pot accesa programele Amber Academy prin prisma parteneriatelor pe care academia le încheie cu instituții de învățământ din București.

Detalii despre evenimentele Amber Academy pot fi găsite pe site și pagina de Facebook Amber . Sau direct la băieți, că sigur răspund 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.