Tipuri de oameni pe care să-i eviți când ești părinte

Articol din categoria: liliput

Când ai copil lucrurile devin un pic mai complicate din punct de vedere al relaționării cu alte persoane, din motive ce țin mai mult sau mai puțin de disponibilitate și, de multe ori, de bun simț. Ai ocazia să interacționezi cu oameni cu care n-ai vrea, și, de cele mai multe ori, interacțiunea se reduce la una.

Așadar, tipuri de oameni cu care nu vrei să ai de-a face ca părinte:

  • comparatorul: ”păi cum, are aproape 2 ani și nu vorbește? păi gigi al meu la 1 an traducea corespondența dintre Sartre și Van Basten!” Da șefu. știu, nu putem fi cu toții elite, că uite unde ne-a adus elitismul.
  • fumătorii: cei care fumează nonșalant când au copii în preajmă, fără să le pese. Nu zic nimic de ăia care au copilul în marsupiu și fumează, că sunt complet nebuni, zic de cei care își aprind țigara relaxați, la masă, la terasă, în parc, sau oriunde au chef, fără să dea doi bani. Nici măcar nu întreabă, nici măcar nu se duc doi metri mai încolo.
  • insistenții: cei care nu se opresc și insistă/obligă copilul să facă lucruri pe care acesta nu le dorește. Dat pe tobogan, în leagăn, hai că se poate, nu există că nu vrea kinderul, tre să facă, doar el părintele zice că trebuie făcut.
  • bully: cei care vin, se bagă în seamă cu copilul tău, îl trag de fălci, îl ciupesc de nas, freak out the kid, fără avertisment, fără acomodare. Vin, se aruncă direct în copil, nu apuci să reacționezi, apoi se întreabă oare de ce fuge copilul de ei, că doar au încercat să fie drăguți. Explică-le că sunt ca un elefant pe amfetamine pentru copil, că ești tu mofturos.
  • pricepuții: le știu pe toate, știu exact ce trebuie făcut ca să crești copilul cum trebuie, ce mănâncă, ce program de somn, ce activități, ce educație. Le lipsește copilul, atâta tot, în rest sunt doxă. Nu ai cum să îi contrazici, oricum nu te pricepi. Îmi explica la un moment dat o gagică de pe interneți că știe foarte bine cum stă treaba cu ăștia mici, că fata iubitului ei are 7 ani și nu plânge, nu face scandal, nu nimic. Toate astea cu tantrumuri și scandal sunt doar fițe.

Și mai sunt, sigur. Ăștia 5 de mai sus i-am bifat în doar două zile de ieșit cu kiddo pe afară, prin parc/mall.

În rest, e mișto, noi dansăm cultivăm roșii, busuioc, oregano, d-astea, că vine iarna ca mâine.

7 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Și cum reacționezi la fazele astea?

    • #2 Comentariu nou

      fie plec, fie le zic direct sa backoff or gtfo

  2. #3 Comentariu nou

    „Nici măcar nu întreabă, nici măcar nu se duc doi metri mai încolo”

    Majoritatea fumătorilor au un grad de nesimțire cu privire la fumat. Pe mulți nu prea ii interesează faptul că deranjează cu fumul lor

  3. #4 Comentariu nou

    Cam putini in lista.As putea scrie pana maine 🙂

  4. #5 Comentariu nou

    In lift aprind tigara (mirosul nu iese cateva ore) si pana jos numai mirosul lor. Nu am treaba cu fumatorii, dar asta este deja chestie de bun simt

  5. #6 Comentariu nou

    Oameni de e evitat, punct:

    Cei care vin cu plodul la terasa si dup’aia stramba din nas ca fumeaza lumea, sau ca se vorbeste tare, sau ca se injura

    • #7 Comentariu nou

      deci cu plodul ar trebui stat numai in casa, nu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.