Cât de multe/puține bijuterii trebuie să poarte un bărbat?

Articol din categoria: andreiu

Am găsit chestia asta pe eMAG și mă bate gândul să mi-o iau. Și de aici m-am trezit cu gândul dacă e sau nu ok să o port mereu.

Mai am una de la Fossil la care nu pot renunța, pentru că e cadou, port ceas și verighetă. Uneori, adică atunci când am cui de prindere, mai port o brățară nautică.

Și mă întreb care e limita maximă de accesorizare pentru un bărbat. Am prieteni care abia suportă un ceas, am amici care au ambele mâini pline de inele/brățări. Nu punem la socoteală zecile de brățări de la festivaluri, alea ar trebui să primească atenție separată la psihiatrie.

E ok să ai mai mult de o brățară, pe lângă ceas? Daca da, e ok să le porți pe aceeași mână sau trebuie pe mâini separate? Merge silicon cu piele ( merge, știu, de brătări mă interesează aici) și cu metal? Sau sfoară?

E vreun cod de conduită în privința asta? Ca să nu mă duc să par incult și să-l întreb pe Neștian.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    din perpectiva mea ca purtator de accesorii de ceva timp nici eu nu pot afirma care ar fi regulile dar incerc sa mi mentin simetria si bunul gust port 4 inele, 2 stanga, 2 dreapta, ceas pe stanga, bratara de piele pe dreapta. inainte purtam 2 bratari de argint pe dreapta. am renuntat la ele in detrimentul bratarii de piele.
    de obicei am mai vreo 3 modele de bratari si incerc sa le asortez cu ceasul. ceas maro, bratara maro, ceas negru, bratara neagra.
    Si un pic sa fiu la obiect si cu intrebarile tale, pot sa-ti zic ce reguli folosesc eu:
    -ceasul il port singur pe stanga fara alta bratara.
    – combinatia de piele cu metal mi se pare potrivita sau piele cu sfoara la fel merge. silicon daca e cu metal.
    -si poti sa combini 2-3 bratari daca am cam aceeasi latime adica 1-2 cm si maxim sa ajungi la 5-6 centimetri.
    cam astea ar fi din perspectiva mea.

  2. #2 Comentariu nou

    eu maxim un ceas smart + un lantisor de aur (spun lantisor ca nu e ditamai lantul :)) ) … dar fiecare intelege cum si ce il reprezinta 🙂 .. apropo, eram la un magazin gata sa cumpar un lant de argint, dupa care ii pun aceeasi intrebare vanzatoarei: cum as arata eu cu asta? nu e prea gros, strident etc? la care ea imi raspunde: daca crezi ca te reprezinta, il porti fie ca esti genul masculin sau feminin 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.