O chestie bună de la proteste

Articol din categoria: atitudini

Am fost aseară în piață, am făcut traseul complet și m-am simțit bine. Când ești între 50.000 de oameni, sigur nu te înșeli. Oameni de tot felul: corporatiști, antreprenori, bugetari, pensionari, o masă mare și variată de „protestatari”.

Fiecare cu prieteni sau cu familie, ieșiti la o plimbare pașnică. Toți aduși în piață de același gând, să punem o frână ăstora care au captivat statul și vor să-l transforme în feudă.

O chestie care mi-a plăcut foarte tare a fost calmitatea și atitudinea pașnică. Nu am văzut nici o reacție violentă, nici o pornire agresivă, nici măcar împotriva celor de la Antena3 sau RTV care erau prezenți printre noi și care difuzau tot felul de tâmpenii pe teve, în timp real.

La un moment dat erau și doi flăcăi extremiști la Universitate, probabil Noua Dreaptă sau altă mișcare d-asta, care aruncau cu invective în protestatari și spuneau că suntem proști, manipulați de servicii, de evrei, de smurfi sau nu știu ce entitate și că soluția e să moară toți. Discursul tipic de anarhiști.

Mi-a plăcut că lumea i-a ignorat cu brio, nu a dat nimeni doi bani pe eforturile lor de a produce niște scandal.

Asta e atitudinea, deși la prima vedere ai putea crede că ar merita tratați cu bocanci în dinți, atât agitatorii cât și politicienii.

Vreau să cred că îi oftică tare pacifismul protestelor, pentru că nu au motive reale să arunce cu noroi în cei din stradă. Nici măcar să pună jandarmii să ne disperseze. Pentru că ar fi mai rău.

Mi-a plăcut. Bravo București, Cluj, Sibiu, Timișoara și restul orașelor.

P.S: cât despre suporteri, am văzut câțiva ultrași de la Dinamo aseară printre protestatari. Mergeau la pas cu toată lumea, povesteau, râdeau, nici poveste de vreun plan de bătaie.

 

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Sir Alex Ferguson scria, în autobiografia sa: „The price of success is 76000 people all going home at the same time”. A fost bine aseară, mai ieșim.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.