De ce nu am separa taxa radio de taxa tv?

Articol din categoria: andreiu

Mă gândeam la legea populistă a lui Dragnea și ai lui de a scoate nu știu câte taxe, inclusiv taxa de radio și tv. Bineînțeles că tot poporul a aplaudat ideea de a le tăia fondurile celor de la TVR.

Pentru că toată lumea se gândește automat la televiziune când aude de taxa aia, nicidecum și la radio.

Televiziunea da, sunt perfect de acord să nu primească nici un ban de la populație având în vedere că nu mai are demult vreo utilitate publică. Nici interes nu mai prezintă, fiind inclusă în audiențe de rușine. Cred că nici cei 700000 de angajați nu se uită la vreun canal al tvr.

Dar cu radio-ul ce avem? Dacă mă întrebați pe mine, eu pentru radio aș plăti chiar mai mult de cei 2,5 lei pe lună.

Pe lângă faptul că sunt fan al matinalului de la Cultural, ascult România Actualități când plec la drum lung. Destul de des. Și să nu uităm că Antena Satelor rupe la audiență. România Muzical e mai în spate ca audiență, dar stă destul de bine.

Societatea română de radio putem spune că își dace treaba. Tocmai d-asta aș propune să fie separate taxele. Să le dăm cui merită. Pus un management performant și dat drumul să facă treabă. Simplu.

Și da, o țară normală are nevoie de radio și televiziune de stat. E nevoie de un canal cu acoperire națională unde să poată fi transmisă informația către populație în cazuri speciale, în situații de urgență sau de calamitate.

Dar nu trebuie să fie politizate, căpușate, conduse păgubos în funcție de interesele celor care stăpânesc puterea la un moment dat.

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Pentru ca atat televiziunea cat si radioul public sunt niste gauri negre care produc gunoaie si nimic mai mult. Taxele astea n-au avut niciodata si n-au absolut nicio justificare.
    Daca Dragnea era atat de binevoitor precum se da atunci nu desfiinta doar taxele ci si televiziunea si radioul, dar nu poate face asta pentru ca pierde probabil cel mai eficient agent electoral pe care l-a avut vreodata PSD-ul.

  2. #2 Comentariu nou

    Parerea mea, cred ca problema ar trebui pusa invers:
    Nu sa taiem taxa TV din cauza ca cei responsabili pe acolo nu isi fac treaba, ci sa ii dam pe aia afara… Si TVR sa devina ceea ce ar trebui sa fie.

  3. #3 Comentariu nou

    Pai cine spune ca nu sunt separate? Pana acum un an, plateam ambele taxe pe factura de curent de la Electrica Furnizare. Dupa ce am trecut la DigiEnergy ca furnizor de energie electrica, platesc doar taxa radio fiindca Maria Sa TVR nu are relatii comerciale cu Digi. De vreun an tot ma mana constiinta sa virez in contul TVR taxa datorata, insa cand vad ca TVR e in top 5 firme cu datorii la stat, uit de ea constiinta si va las pe voi sa alimentati aceasta gaura neagra.

  4. #4 Comentariu nou

    Gresesti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.