Unde ești învățat ce ai de făcut în caz de cutremur? Nicăieri, îți zic eu!

Articol din categoria: andreiu

Am râs și ne-am hăhăit suficient pe tema cutremurului care tocmai a trecut, am făcut bășcalie, dar acum încep să apară articole și situații serioase, care ne spun că suntem cu curu în baltă rău de tot.

Ca paranteză, noi nu am simțit cutremurul deși eram treji.

Revenind, am găsit articolul ăsta care o prezintă pe Lavinia Turcu ( ușor suferindă de mania persecuției și paranoia, if you ask me) care are o trusă de urgență cu care doarme sub pat, în cazul în care vine catastrofa.

În clipul de mai sus apare și domnul doctor Calafat Arafat, care insistă să fie imbecil cu fiecare ocazie și spune la un moment dat că ”omul care știe ce are de făcut în situații de urgență, ușurează munca autorităților”.

Nimic mai adevărat, doar că mie îmi e foarte greu să-mi amintesc lecțiile de supraviețuire pe care le-am primit în 12 ani de învățământ. Facultatea nu o pun, că deja e prea târziu.

În 12 ani nimeni nu se preocupă să te învețe că ai nevoie de o lanternă în casă pentru situații nașpa. Sau că nu e bine să stai lângă geam. Toată lumea mizează pe „hai frate, că e la mintea cocoșului”. Ei bine, nu e, omul are nevoie să i se repete până râgâie ce are de făcut în caz de urgență.

Așa că, tovarășu Arafat, mai bine ai face un lobby la ministerul educației, în loc de dirigenție, muzică sau desen, la clasele superioare, să se facă niște educația dezastrului.

N-or ajunge toți copiii ăia Bach sau Tonița, dar măcar vor ști cum să supraviețuiască. Ca să ai tu cui să te dai deștept la televizor.

Și nu mă luați cu acțiuni punctuale și rare, care se petrec pentru PR și presă pe stadionul Dinamo și unde bălim toți de emoție că am absolvit. Nevoia e la nivel de masă, nu de elite.

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Cat de adevarat e ce spui aici, din pacate!

  2. #2 Comentariu nou

    Corect spus, trebuie sa fie facute si asemenea cursuri la scoala. Copii ca si adultii trebuie sa fie instruiti pentru astfel de situatii!

  3. #3 Comentariu nou

    salut !

  4. #4 Comentariu nou

    Și cursuri de prim ajutor ar fi interesant să vedem în școli… my 2 cents

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.