Doamna Ana de la supermarketul din colț

Articol din categoria: andreiu

La supermarketul de la colțul străzii unde locuiesc vinde o doamnă foarte simpatică. Doamna Ana. E trecută binișor de 50 de ani, probabil are încă puțin până la pensie,  dar este de departe cea mai simpatică și cea mai degajată persoană din tot magazinul ăla.

Are așa, un aer cochet de bunicuță dichisită care întotdeauna poartă cu ea o povață, o glumiță sau o vorbă de duh. Mie îmi place maxim de ea și mereu când ajung pe la magazin stau de vorbă un pic.

Ce are așa special? La prima vedere s-ar putea spune că nimic, că e doar o vânzătoare și atât. Dar totuși e ceva mai mult: spre deosebire de restul angajaților de acolo, ea își face meseria cu plăcere. Și cu responsabilitate. Responsabilitatea unui om care are de făcut ceva și vrea să îl facă bine. Asta deși, repet, este aproape de vârsta pensionării.

Mi-ar plăcea să văd câte o doamna Ana peste tot în jurul meu. Pentru că poate am învăța să fim mai optimiști, să fim mai responsabili și mai activi pentru cât mai multă vreme.

Aici se încheie un proiect care mie mi-a plăcut foarte tare. Și mi-aș dori ca rezultatele acestui proiect să se vadă începând de mâine și să fiu și eu unul dintre beneficiari, dacă va fi cazul.

Proiectul „Fii activ la orice vârstă!” este implementat de ANOFM în parteneriat cu Rusu & Borţun Consultanţă şi SYSTEM & NETWORK SOLUTIONS, şi este finantat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Draga Andrei,
    Azi eram intamplator cu doamna Ana atunci cand un client i-a aratat ce ai scris tu despre ea… Pentru ca nu putea citi, de emotie, mi-a revenit placuta sarcina de a o face fericita cu ajutorul cuvintelor tale… Ceea ce tu nu stii este ca a fost ziua Doamnei Ana zilele trecute: a implinit 62 ani! E bine sa stii ca ceea ce ai scris tu a fost cel mai frumos cadou pe care Doamna Ana l-a primit (sunt cuvintele Doamnei 🙂 ). Îti multumesc pentru ca ai facut-o fericita, pentru ca i-ai motivat si pe ceilalti angajati sa se schimbe (sincer, dupa ce am citit taaaare cuvintele tale atitudinea lor chiar s-a schimbat!). Minunat!
    Ce bine!
    Gand bun, Andrei!
    Scarlett (client extrem de placut impresionat mereu de Doamna Ana)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.