spaga, contrabanda si vamesi

Articol din categoria: andreiu, ca la noi, mișto, scurte

Bun, de cateva zile tot vedem vamesi arestati. Cu zecile sau sutele. Azi au fost cap de afis controalele si retinerile de la vamile din vestul tarii. Parerea mea este ca e mult zgomot pentru nimic, e o incercare de a spala un pic rusinea si de a ingrasa porcul in ajun, poate ne accepta aia in Schengen cat de curand. Si cred cu tarie ca nu vor pica nici unul din capetele inalte, sef al vamii sau ministrii, ci tot vreo 2-3 tablagii care au apucat sa ia si ei o cota de maxim 10% din tranzactii.

Autoritatile spun ca toti vamesii ridicati erau sub supraveghere de mai multa vreme, luni sau ani de zile de filaj etc. Nelamurirea mea apare aici: cine isi asuma toata contrabanda si toti banii intrati in economia subterana in tot acest timp? Nu inteleg de ce trebuie supraveghere asa de indelungata atata timp cat dovezile sunt elocvente.

In toate pietele sunt vandute tigari pe sub mana, fara timbru. Marfa de contrabanda. Toata lumea stie un baiat care vinde parfumuri de firma. Tot pe sub mana. Pietele sunt pline de tot felul de marfuri vandute pe sub mana. Toate astea intra prin vama. De ani de zile.

Asta intreb eu: cine isi asuma toata contrabanda din ultima vreme? Vamesii? Serviciile care au supravegheat vamesii? Procurorii? Politistii?

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    poate sclavii lui basescu, ca tot fac ei curatenie, cand le vine lor bine, si incearca sa ii avertizeze pe altii…”vedeti ce puteti pati daca nu faceti ca noi? credeti ca daca v-ati aliat in nu stiu ce alianta, pierdem probele despre ce afaceri invartiti voi?”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.