Aș susține Bucureștiul pentru Capitală Cultural Europeană în 2021

Articol din categoria: mișto

Dacă zvonul se va dovedi a fi adevărat și Oprescu chiar și-a pus în cap să câștige lupta pentru titlul de Capitală Cultural Europeană în 2021, m-aș bucura foarte tare. În ciuda tuturor celor care spun că este un oraș periculos, împuțit sau mai știu eu cum, mie îmi place orașul ăsta. Cu bune și cu rele, cu străzi aglomerate și șoferi nervoși. Cu taximetriști puși pe ciupeală, cu florării la fiecare colț dar cu puține magazine deschise non-stop. Cu centrul vechi mult prea animat și supra aglomerat seara și cu străzile pustii din restul cartierelor.

Îmi place orașul ăsta pentru că îți oferă alternativa, îți oferă diversitate. Indiferent ce ai vrea să faci, în București ai unde. Ai chiar de unde alege. Ai teatre, ai cinematografe, ai săli de expozitie, ai cârciumi și restaurante de 4 stele, dar și bodegi ieftine de cartier. Ai zilnic un eveniment la care să poți merge, la fel de bine cum ai zone foarte mari unde să te plimbi noaptea, să admiri arhitectura și să-ți lipezești mințile. Pe lângă asta, cam pentru fiecare anotimp, Bucureștiul are un festival sau eveniment mare. Vezi Enescu. Sau Balkanic Fest.

Vin din Brăila, unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării. Bucureștiul m-a adoptat de câțiva ani. Mi-a fost un pic greu la început, încă mai am momente când mă apucă dorul de orașul de la mal de Dunăre, dar în București mi-a plăcut întotdeauna să stau. Are un aer aparte, e orașul care nu îți dă timp să te plictisești.

Ar fi interesant de văzut dacă și ce se va întâmpla. Dacă nu, rămân la ideea că lupta se duce între Timișoara și Cluj, unde eu țin cu Timișoara, dar din păcate, primarul orașului de pe Bega ține cu clujenii.

 

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Timișoara e zob, e doar o umbra a ceea cea a fost candva prin ’90.

  2. #2 Comentariu nou

    Cred ca ai uitat maidanezii in descrierea ta….asa ca strazile ca strazile din cartiere nu mai sunt pustii…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.