Covrigi cu sana. Covrigi fierbinţi cu sana rece!

Articol din categoria: andreiu

E bine ştiut lucrul că orice brăilean plecat de pe plaiurile natale simte acut lipsa unui element esenţial : covrigii de la Bulevard. Cei mai buni covrigi pe care îi poţi mânca pe lumea asta. Nu au nimic special, nu sunt împletiţi în 15 sau cu fir de aur, dar au un gust unic.

Deşi sunt atât buni, ei devin şi mai buni în combinaţie cu sana. Când eram în şcoala generală şi liceu, vacanţa de vară era petrecută în mare parte pe malul Dunării, de dimineaţă până seara. Deseori se întâmpla să ajungem acasă de la baie, să stăm 10 minute de revenire şi la un moment dat se trezea unul din gaşcă să spună replica magică :” bă, ce ar merge o baie în Dunăre!” Şi fără să comenteze cineva, ne porneam iar spre gârlă.

Dar revenind la covrigi, după ce petreceai o zi în apă sau pe mal în bătaia soarelui, în drumul spre casă te opreai la Bulevard şi luai 4 covrigi, de obicei fierbinţi şi o sana rece. Era mană cerească, ambrozie din cea mai bună, energizant, un F5 al nostru. Ţin minte că până când am intrat la liceu, sana era la sticlă de sticlă cu capac de staniol. Nu am mai văzut nicăieri sticle de alea şi nici sana cu gustul ăla. De curând am băut o sticlă de sana de la Lactag şi mi s-a părut că se apropie ca gust şi consistenţă. Din păcate nu am avut cum să o pun în combinaţie cu covrigii de care povesteam mai sus. Dar de Sărbători când ajung acasă, ştiu ce am de făcut.
Dungă spre covrigărie mă duc!
Şi gata cu nostalgiile brăilene. Vine perioada colindelor, sper şi la zăpadă şi la un pic de ger. Să o ardem pe vin fiert şi mămăligă cu brânză şi smântână!

Nişte poze dar şi un video cu covrigăria de care am vorbit mai sus, găsiţi la Ciprian

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.