drumurile noastre….poate?!?

Articol din categoria: ca la noi, mișto

Azi am facut un drum cu masina de la Bucuresti spre Braila. Si am realizat ceva care imi venise in minte si anterior insa nu am constientizat.
Stim cu totii ca drumurile patriei sunt pline de hoituri de animale plesnite de masini. Si nu e deloc o priveliste placuta sa vezi din 300 in 300 de metrii tot felul de mortaciuni.
Si ar trebui sa stim la fel de bine, ca in fiecare localitate, sat, comuna, oras exista persoane care primesc nu stiu ce ajutor social pentru ca nu au loc de munca si ar trebui sa traiasca si ei din ceva. In mare parte, ajutoarele primite de la stat sunt lasate la birtul comunal, ca na, mancarea e fudulie-bautura e temelie. Si lozinca asta se aplica al dracului de des pe la noi prin romanica. Si azi mi`am dat seama ca ar putea fi debarasate drumurile de toate animalele sau , sezonier, crengi cazute sub greutatea ghetii depuse cu acei multi „asistati social”. In primul rand sa justifice banii pe care ii primesc si in al doilea rand sa vedem si noi ca se poate, ca dam semne de civilizare.
Dar sigur ma voi lovi de raspunsuri de genul: ” Pai drumurile tin de consiliul judetean si ajutoarele de primarie, deci nu se pupa unii cu altii” sau mai stiu eu ce. Solutii se pot gasi. Vointa din pacate e la mare cautare.
Astept sa vad cum ne ia iarna iar prin surprindere, in decembrie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.