Ceva îmi pute la Nicuşor Dan

Articol din categoria: mișto

În primul rând trebuie să spun că nu dau doi bani pe campania asta din Bucureşti. Nici nu ştiu cine, unde candidează. Doar de Oprescu, Prigoană şi Nicuşor Dan la generală ştiu. Despre primii doi habar nu am ce au facut, ce au promis şi cum speră că vor câştiga alegerile locale. Personal, eu cred că Oprescu va pleca de la Primăria Generală când o să vrea el. A tăiat destule panglici şi a fost prezent pe la suficient de multe evenimente încât să nu îşi mai facă griji. Nu contează că nu a început el acele proiecte, contează că a fost la locul potrivit.

Acum revenind la Nicuşor Dan. Mi se pare dubios cum a targetat un public relativ greşit: hipsterii şi nostalgicii după monumente istorice. Problema majoră este că, cel puţin din cunoscuţii mei, mare parte a hipsterilor care îl susţin pentru postul de primar general, nu au domiciliul în Bucureşti, fiind studenţi veniţi din alte oraşe ale ţării. Prin urmare, se agită degeaba, creează doar o bulă de săpun care li se va sparge în faţă pe 10 iunie. Când, surpriză, vor afla că nu pot vota aici. Asta în primul rând.

În al doilea rând, mi se pare un pic suspect cum un om care se declară independent total, nesusţinut şi nefinanţat de nimeni îşi permite o campanie destul de agresivă, atât online cât şi offline. Este oraşul împânzit de materiale promoţionale cu el, se scriu zeci de articole pe bloguri, se organizează concerte de susţinere şi aşa mai departe. Toate astea costă. Nimeni nu te promovează pe gratis, mai ales în plină campanie electorală, când toată lumea ştie că e rost de scos nişte bani frumoşi de pe urma candidaţilor şi a partidelor.

Aşa că îmi rămâne numai să mă întreb de unde trebuie să spargă nişte voturi Nicuşor Dan şi de care parte a baricadei se află. Pentru că e clar că ceva nu e curat în toată campania asta.  Nu m-ar mira ca după alegeri să apară şi sursa fondurilor şi costurile reale ale promovării electorale, aceasta curată şi neprihănită.

11 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    as mai adauga eu: pentru un om care abia a reusit sa stranga semnaturile in ultima zi posibila, bannerele erau deja afisate prin bucuresti de prin martie…eu zic sa il cautam prin modrogan…pare destul de apropiat de elena udrea

  2. #2 Comentariu nou

    Am aflat eu de la cineva care are legatura cu politica ca este sustinut de Prigoana si rolul sau e sa mai „fure” din voturile lui Oprescu 🙂
    Am vazut ca si Sutu stie informatia

    dezamagitor dar adevarat.

  3. #3 Comentariu nou

    Pe mine nu m-a platit! Si nici pe bloggerii care erau cu mine in sala. Decat daca era ceva in apa aia plata pe care mi-am cumparat-o singur de la bar… 😉

  4. #4 Comentariu nou

    deci ma faci hipster, da?!
    nu cred ca asta e publicul targetat. cat despre sursa foundurilor, daca esti curios poti sa te duci la sediul de campanie sa-l intrebi direct. se pare ca omul e foarte deschis si raspunde la intrebari. au scris simona tache si ruxa, daca nu ma insel, despre intalnirile cu el si staff-ul sau.

  5. #5 Comentariu nou

    Cand toti candidatii vor face publica asemenea documente vom trai intr-o lume mult mai buna: http://nicusordan.ro/media/pdf/situatia-financiara-10-mai.pdf

    Eu i-am donat bani si am facut si voluntariat pentru el (am strans semnaturi, am impartit fluturasi, etc). Cred ca ai identificat gresit si targetul, e vorba de fapt de oamenii cu bun simt din Bucuresti, indiferent de varsta si ocupatie. Faptul ca cea mai mare parte a campaniei e pe internet e din cauza costurilor mult mai mici implicate.

    • #6 Comentariu nou

      si o publica undeva si pe cea cu incasarile si sursa banilor?

    • #7 Comentariu nou

      In fisierul ala sunt si cheltuielile si donatiile.

    • #8 Comentariu nou

      Iar noi ceilalti care nu il sustinem nu avem bun simt? ND acest Astroturfing al nostru.

  6. #9 Comentariu nou

    Nici mie nu-mi aceasta acest domn si abia astept sa aflam mai multe „dedesupturi” despre campania lui!

  7. #10 Comentariu nou

    Sunt unul dintre „fraierii” care au facut campanie pe gratis pentru Nicusor Dan – da, in plina campanie, cand puteam sa fac acelasi lucru pe bani pt altii. Aici e aici: nu mai vreau. Sunt un om care a facut campanii la viata lui, inclusiv pe bani, si am lucrat bine. Puteam si anul asta.
    Dar nu ma intereseaza banii lor. Sa si-i bage undeva.
    Oprescu: ne povesteste acum ce mari fapte de arme va face el de-acu incolo, ca pana acuma, timp de 4 ani, a fost primar pe Marte.
    Prigoana: poate mai divorteaza a 5-a oara de nevasta-sa si-i mai trage un plici dupa ceafa.
    Pentru astia sa lucrez eu? nene….
    Asa ca, da, nu doar ca fac voluntariat pentru Nicusor Dan, dar am si donat bani pentru el.

  8. #11 Comentariu nou

    clasa politica ne-a obisnuit sa ne ‘puta’ cand se intimpla ceva in spatiu public.
    suntem incurajati sa ne ferim nasul pentru ca in felul asta ei sa ramina pe loc si noi sa ‘stam la locurile noastre’

    la intrebarile din articol s-a raspuns.
    donatiile si cheltuielile sunt pe site.
    targetul e mai larg daca stai sa urmaresti omul si campania. targetul sunt oamenii satuli de sistem si de jaful din banul public.

    si eu am donat si eu fac voluntariat.
    anul asta cu toti putem face ceva pentru bucuresti pe 10 iunie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.