Minunile sportului românesc

Articol din categoria: andreiu, sport

S-au aliniat planetele și zburdă mioarele pe internet.

Cumva, zeița Fortuna a făcut ca anul ăsta să se suprapună două evenimente aproape unice, pe care nu le-ar fi anticipat nimeni acum un an. Să le luăm pe rând, concluzia o tragem la final.

Primul eveniment, previzibil încă de anul trecut, dar care devine certitudine, este că Dinamo se duce în liga a doua.

Retrogradează, pentru prima dată în istorie. Nu e nici o dramă, au retrogradat echipe mai mari ( vezi Parma sau Shalke acum), era ultima echipă din istoria ligii întâi din România care nu retrogradase.

Aia e, mergem mai departe, cei ce sunt dinamoviști niciodată nu sunt triști. Lepădarea de echipă atunci când merge prost e specifică celor de la capătul lui 41, nu echipelor din centru. Au fost probleme uriașe la club, eu tind să cred că planul era de faliment, dar s-au opus aproape 15.000 de nebuni care au crezut până la capăt. Și nu ne pare rău, deloc. Vom reveni, că nu mor câinii când vor măgarii.

Al doilea eveniment e că la margine de miriște miroase a titlu pentru FCSB. Și, revenind la capătul liniei 41, când e rezultate, e și bucurie și suporteri. De rezultat.

Așadar, dacă vă apar prin timeline oameni care de obicei zic că nu îi interesează, nu urmăresc fotbal, au o părere proastă despre fotbalul românesc, dar care acum au opinii ferme, sunt plini de bucurie că retrogradează Dinamo sau încep să comenteze arbitraje, despre CFR Cluj sau Craiova, să știți că ăia sunt steliști redescoperiți.

Anul ăsta s-au făcut steliștii. Se bucură un an și dispar încă minim cinci. Nu vă alarmați, e doar un guturai sportiv.

Nu înțeleg, însă, ura asta cretină, împotriva celorlalți. Zici că se mai dă o sută de lei dacă te bucuri că retrogadează Dinamo. Nu fraților, nu câștigă nimeni nimic. Pierde doar sportul, doar spiritul sportiv, doar competiția. Atât.

Ura asta nejustificată demonstrează doar cât de mici suntem din punct de vedere al caracterului și empatiei, nimic mai mult.

7 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Nu pot înțelege cum fotbalul românesc mai poate naste astfel de frustrări și conflicte. După ce l-au distrus și și-au bătut joc de tot, ce sens mai are?

  2. #2 Comentariu nou

    Nici eu nu înțeleg ura asta. Sunt stelist/fcsbist/oaie de când mă știu dar am cotizat la programul DDB ca să nu dispară și echipa asta.

    • #3 Comentariu nou

      oh, well. ca tine mai rari, ca restul se bucură de derbyuri cu clinceni

  3. #4 Comentariu nou

    Stai, vorbeste de ura un suporter dinamovist, adică ăia a căror supremă realizare a fost incendierea unei peluze? Ăia care exultau după Boro – Steaua? A se scuti.

  4. #5 Comentariu nou

    Țin și am ținut mereu cu Steaua. M-am bucurat mereu de derby-urile cu Dinamo sau Rapid. Cu toate astea, retrogradarea echipei Dinamo nu va face decât sa confirme mizeria sportului din România.
    Insa și ce spui tu…e puțin incorect. Nu am urat și nu urăsc Dinamo, insa toți fanii Dinamovisti pe care eu ii cunosc se masturbau intelectual la fiecare gafa sau împiedicare a Stelei. Și cunosc câțiva:).
    Revenind, anii de glorie cu meciuri bune și echipe faine, dar cu patroni căpușe, se regăsesc aici, acum. Pe principiul pe care merg toți în România, fur acum ce pot, generațiile viitoare ma micționez pe ele, iată…cam asta e rezultatul.
    Una peste alta, Rapidul pare ca a renascut din cenușă, Petrolul și Argeș la fel, poate, totusi, își revin și micile potăi :).

  5. #6 Comentariu nou

    Sunt suporter dinamovist si imi doresc ca actuala entitate numita Dinamo Bucuresti sa retrogradeze ca apoi sa dispara.
    Echipa va renaste din nou daca suporterii vor fi alaturi. Nu poti cladi o casa trainica pe niste ruine, trebuie fundatie noua.

  6. #7 Comentariu nou

    „Retrogradează, pentru prima dată în istorie.” – nu găsesc când a promovat :/

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.