Mai folosiți MP3-uri?

Articol din categoria: andreiu

De când m-a apucat pasiunea de discuri și am colecționat aproape 50 de albume în portofoliu, am adunat și multe vouchere de descărcat discurile în format MP3. Unele chiar și flac. La români nu se practică, dar discurile străine vin cu astfel de opțiune, să ai albumul și hard copy și digital.

Nu am descărcat nici unul, pentru că nu am la ce să mai folosesc MP3. Am spotify, am youtube, am soundcloud, am conectivitate bluetooth la mașină, am conectivitate bluetooth în casă la sistemul audio, nu am ce face cu MP3-urile. Fizic, au devenit inutile. Nu o să stau acum să mai fac cd-uri pentru mașină sau stickuri.

Am un HDD de vreo 250GB plin de muzică luate de pe torente în tinerețe, adună praf într-un sertar, devenind și el, inutil.

D-asta întreb, mai folosește cineva MP3? Se mai scriu CD-uri? Se mai ascultă muzică la MP3 player?

6 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Nu știu dacă se mai scriu CD-uri cu muzică sau alte tipuri de fișiere (ce amintiri am cu Nero Burning ROM), cred că USB stick-ul și cloud-ul au devenit „gold standard” pentru transferul de fișiere.
    Legat de .mp3s: încă am muzică pe PC, încă am Winamp, deci și mp3 players – două iPod-uri.

  2. #2 Comentariu nou

    mai descarc in format FLAC atunci cand nu gasesc pe Tidal, dar sunt cam rare cazurile.

  3. #3 Comentariu nou

    da, mai rar dar le folosesc.

    de exemplu, o formatie ce-mi place mai lanseaza cateodata un fel de compilatii/remixuri ale unor piese si nu le scot in format fizic – asa ca le descarc in mp3 de pe site-ul lor.
    Inca imi place muzica la purtator si cum nu tot timpul am date pe mobil pentru Sporify pe high quality (se simte diferenta), mai pun muzica pe telefon.

    ca bonus, la cumparaturi de pe bandcamp (daca iei discul) primesti si mp3’u. E o chestie binevenita la obscuritati.
    Un alt motiv de a folosi mp3’uri e cand o melodie ce-ti place pe Spotify brusc devine „not available in your region”.

    CD-uri nu mai scriu, nu mai imi place formatul. Colectionez viniluri in schimb.

  4. #4 Comentariu nou

    Doar flac-uri mai iau și eu de pe viniluri, când mi se oferă. Un flac bine făcut, in studio, se aude mai bine decât Spotify dacă folosești un DAC bun. Și le țin într-un NAS Synology, de unde le pot asculta prin rețea direct cu DAC-ul. Cândva, când streamingul era slab aici la noi, și nu găseam viniluri recent lansate, am cumpărat flac-uri de pe hdtracks.com

  5. #5 Comentariu nou

    Da, foarte bune când pleci pe afara și nu ai internet, prin avion și chiar prin România în zonele unde nu ai internet în 2020.
    Playlist de pe youutube descarcat pe telefon.

  6. #6 Comentariu nou

    De cand au inchis de tot Google Play Music tot zic ca revin la mp3/flac. Platesc in continuare YT premium, asa ca nu-mi vine sa dau bani si pe Spotify sau alt serviciu, dar YT Music ala e o mizerie de aplicatie
    Deocamdata mi-a fost lene sa ma organizez, si nici macar nu mi-am pus-o ca rezolutie pe 2021, deci probabil ca raman la streaming.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.