Pe vinyl: Iron Maiden – The Book of Souls

Articol din categoria: muzici

The Book of Souls.

Al 16-lea album al legendarilor Iron Maiden, lansat în septembrie 2015, a ajuns la mine pe 16 decembrie 2015, fiind primul album pe vinyl din colecție.

coperta

Pentru cei străini de fenomen, Iron Maiden este o trupă de heavy metal fondată în UK în 1975, care au scos 16 albume, zboară cu avionul lor propriu ( e închiriat, dar e branduit cu iron maiden) care este pilotat de către Bruce Dickinson, solistul trupei și care, probabil, au construit cea mai mare comunitate de fani din câte pot exista în lume.

Nici înainte, nici acum, muzica rock nu a fost prea populară pe radio și pe TV, dar ei au reușit să reziste, să dezvolte, să creeze o adevărată cultură în jurul trupei și iată-i încă activi după 40 de ani. Și au și o bere proprie, foarte bună, o găsiți prin magazine, se cheamă Trooper.

Am văzut două concerte cu ei în București, voi mai merge cu drag oricând am ocazia. Oamenii știu să facă show, își respectă publicul, au energie, transmit energie, nu ai cum să îi ignori dacă ești spectator.

Despre album acum.

Un artwork excepțional, The Book of Souls este inspirat din civilizația Maya, te fascinează imediat cum ai scos albumul din folie și îl deschizi.

artwork interior

Are 92 de minute și 11 melodii, împărțite pe 3 discuri, toate foarte bine scrise, de unde e foarte greu să alegi una preferată.

discurile

Pe fiecare copertă de disc ai versurile melodiilor, ceea ce e un exercițiu interesant de invățat melodiile, exact ca prin liceu, când căutam versurile pe net, pentru că aveam engleza precară.

versuri

Dacă aș avea de ales, totuși, o favorită, ar fi Tears of a Clown. Și pentru că este mai mult decât o melodie și atât, este o melodie scrisă în memoria lui Robin Williams, care s-a sinucis din cauză de depresie și cu care solistul, Bruce era prieten.

Alte melodii de luat în seamă sunt : If eternity should fail, The book of souls sau Shadows of the valley.

detalii

Este un album care merge cu whisky sau vodka.

Poate fi ascultat în întregime aici

Aici embed de la Tears of a clown

Poate fi cumpărat de pe

Niche Records

Săptămâna viitoare ne uităm peste niște Audioslave.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.