Putem trimite o propunere legislativă în Parlament?

Articol din categoria: atitudini


Știu că pentru foarte multă lume nu contează foarte tare ce scrie pe eticheta unei sticle de apă. Doar e apă, ce poate fi atât de grav în ea? Așa gândeam și eu până de curând și nu dădeam mare importanță pe asta. Dacă nu mă interesa ce scrie pe etichetele de sucuri, nu poate fi mai rău la apă. Doar că în ultima vreme am văzut campania pentru susținerea Legii Apei și m-a făcut cumva să ridic o sprânceană și să-mi pun câteva întrebări.  O explicație foarte bună despre ce înseamnă o cantitate mare de nitrați în apa pe care o consumăm, clară și foarte bine documentată o gasiți la domn doctor în chimie, Make.

Eu acum vreau doar să vă îndemn să votați legea apei. E nevoie de 100.000 de semnături pentru a putea fi trimisă în Parlament. Putem?

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Parerea mea e urmatoarea. Sunt de 2 saptamani pe drumuri intre Bruxelles si Ghent in incercarea de a invata cat mai multe despre lobby si despre cum se face.

    Din ce am vazut eu,legea apei e o campanie de lobby facuta de Aqua Carpatica (nu m-am informat foarte mult,dar banuiesc ca ei au deja pe eticheta nitratii),lucru pe care vor sa-l scoata acum in fata ca avantaj competitiv.

    Intrebarea mea e urmatoarea.Se strang cele 10 000 de semnaturi,dupa care ce?Se stie daca Aqua Carpatica merge mai departe in Parlament sa faca lobby pentru legea asta?Sau ramane doar la nivel de declaratie ca a reusit sa stranga semnaturile?

    Poate sunt critica,dar saptamanile astea doua am auzit despre atatea legi aprobate la nivel european incat mi se pare ca lucrurile ar fi fost mult mai simple daca Aqua Carpatica s-ar fi dus cu un studiu serios in Parlament.

    Si mai stiu ca asta e o practica de a avea suportul opiniei publice pe problema. Si un alt lucru pe care-l mai stiu e ca e ok sa faci asta mai ales atunci cand ai niste probe clare la baza,cu care sa pleci sa convingi. Jos palaria pentru cercetarea pe care le-a oferit-o Make pe blog. Make ar putea fi un bun lobbyist 🙂

  2. #2 Comentariu nou

    @ Raluca Duta : AQUA Carpatica CU SIGURANTA va merge la Parlament daca oameni vor stringe aceste 100.000 de semnaturi solicitate din Constitutia Romaniei ! Sa nu aveti niciun dubiu asupra acestui punct, va rog ! Ne am angajat sa sustinem Initiativa si noi mergem pana la capat !

    Este inadmisibil sa circula 2/3 ape in Ro ,care au un continut de NO3 peste 10mg/L (prohibitive pt copii) si nu sunt obligate sa-l mentioneze pe eticheta…Nu e normal pt o tara Europeana !

    Andrei, iti multumim mult pt luarea de pozitie si pt sprijin acordat ! 🙂

  3. #3 Comentariu nou

    E mult prea mare „campania” creata decat problema din spatele „campaniei”. Este foarte clar ca este o miscare foarte isteata si desteapta de marketing a celor de la AquaCarpatica, stiind ca ei stau f.bine la acest punct, si pot avea un claim bine sustinut pentru produsul lor, un factor la care ei poate stau mai bine decat ceilalti producatori (din cauza caracteristicilor surselor , nu neaparat pentru ca ceilalti producatori vor sa puna pe masa consumatorului ceva nociv), dar lucru care nu inseamna, ca produsele celelalte existente pe piata sunt daunatoare si nocive, directie in care este indreptata aceasta campanie. Sunt sigura ca majoritatea produselor de pe piata…si aici ma refer la marcile cunoscute si traditionale de pe piata…sunt in limita legala si ok si din acest punct de vedere. Asta este un aspect,care da campaniei AquaCarpatica tenta de lupta comerciala, si astfel „campania” si ideea din spatele campaniei pierde un pic din credibilitatea initiala, sau devine un pic …. asa…comercial. Problema lor este ca ei vor sa sustina intotdeauna ca produsul lor este „cea mia buna apa din lume”, sau ca este singura apa din Romania care nu iti dauneaza din cauza nitratilor,ca celelalte produse clar sunt „otravitoare”….parca asta este mesajul campaniei si astfel devine prea agresiv iarasi si cam… TOO MUCH !!!!
    PS : daca o luam asa ar fi foarte interesant de verificat compozitia tuturor alimentelor pe care consumam, ca din pacate E-urile, colorantii si stabilizatorii ne omoara mult mai repede decat orice apa minerala din Romania ! 🙁

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.