Un proiect care vrea să ajute diaspora românească să investească în România

Articol din categoria: economics

BNR a declarat de curând că diaspora românească are peste 28 de miliarde de euro în conturi, ea fiind în același timp cel mai mare „investitor străin”, prin banii pe care românii plecați în străinătate îi trimit rudelor de acasă. Numai că majoritatea banilor care vin din diaspora sunt destinați consumului, nu investițiilor propriu-zise.

Anul trecut, 30 de oameni de business din România au lansat Re>patriot, un proiect care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile de investiții din țară. Mai precis, Re>patriot vrea să rezolve problemele care limitează accesul la informațiile privind oportunitățile de dezvoltare a unei afaceri în România.

Prin conferințele Re>patriot din toată Europa și din țară, dar și prin platforma www.repatriot.ro, românii din diaspora pot avea acces la informații, consultanță și oportunități din țară pentru a deveni antreprenori acasă sau pentru a sprijini România de unde se află. Obiectivul principal al Re>patriot este ca Diaspora să devină prioritate națională și toate forțele responsabile din societatea românească sa acționeze în consecință.

Joi, 17 martie, va avea loc Gala Re>patriot, iar în cadrul ei se vor scoate la licitație obiecte semnate de personalități din lumea sportului (Simona Halep, Mircea Lucescu) sau experiențe cu Horia Tecău, Felix Pătrășcanu, Dragoș Anastasiu, Mihai Marcu, Gabi Szabo și alte personalități care excelează în domeniul lor de activitate.

Fondurile strânse vor ajuta Re>patriot să devină o platformă complexă cu informații complete care să-i ajute și să-i inspire pe cei care caută oportunități de investiții în România.

Într-o avanpremieră a licitației, Mircea Tudor, fondator MB Telecom și inventator român premiat la Geneva, a oferit 10.000 de Euro pentru racheta din anii ‘70 a lui Ilie Năstase, donată proiectului Re>patriot de Dragoș Dinu, CEO al Țiriac Holding.

Aflați mai multe despre Gala Re>patriot aici.

Știu, e un articol scris scorțos, atipic, dar subiectul mi se pare unul important și care merită tratat cu toată seriozitatea.

 

 

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    am vizitat portalul, insa nu stiu de ce am impresia ca pana romanii aia de afara vin acasa e cam vandut tot din tara. fondurile europene astea raman o solutie importanta, dar inca ne lipseste informatia si am impresia ca e si un pic de nepotism in acordarea lor. multumesc de link, e interesant la prima vedere.

  2. #2 Comentariu nou

    As fi incantata sa vad ca cineva se gandeste la tara noastra, fara vr-un interes.

    Sper sa mai aiba unde sa se intoarca diaspora… sper sa mai avem tara pana atunci.

  3. #3 Comentariu nou

    Cunosc romani din diaspora ce au investit in Romania: dintre verisorii mei unii si-au au cumparat terenuri si arendat, sau au cumparat aparate agricole (nu ma pricep la nume ca sunt multe si smechere), sau sere si adus si montat si functioneaza, unii si-au construit case, altul si-a cumparat 3 imobile si inchiriat etc. . Sunt firme in Ro de camioane care ofera trasport pe bursele internationale de transport in toata Europa etc.
    Sunt unii intorsi cu bani si luat si credite si fonduri europene si deschis mici sectii/firme/fabricute etc. sau care au firme in strainatate si fabrica in Ro.

    Ca o concluzie personala: niciunul nu avem incredere in statul roman. Eu stiu sa imi gestionez mai bine banii decat statul.

    Inca o concluzie personala: Posta Romana distruge romanul de rand. Cunosc 2 doamne (adica nu numai eu avui probleme) ce ar vinde produse handmade facute in Ro si ar putea trai din asta, dar coletele le dispar sau sunt distruse in Romania (iar costurile dhl si fancurier sunt prea mari).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.