Poate ar trebui să terminăm cu mitul generației de aur

Citeam de curând articolul lui Toma despre speranța lui că tot Burleanu va fi următorul președinte al FRF. Nu sunt implicat în fenomen, nu cunosc în detaliu situația, dar o părere din exterior pot avea.

Mă amuză cum toată lumea din presă, toți pișcotarii, toți cei care au supt și sug bani din fotbalul românesc, susțin candidatul generației de aur. Care n-a fost niciodată de aur, cea mai bună clasare fiind un loc 3 mondial in clasamentul Fifa, nu la campionate, ci la rezultate loc care nu e premiat cu nici un aur, maxim bronz. Asta ca să o lămurim și pe asta. La mondiale am ocupat un onorabil loc 5, care nu e premiat cu nici un metal.

Revenind. Mi se pare fascinant cum toți se coalizează să-l susțină pe Lupescu, care, vai, este din generația de aur și ne va duce pe cele mai înalte culmi ale succesului și vom avea și vom drege și vom face.

Ce uită, în mod intenționat, toți să precizeze este că Lupescu este școlit, crescut, plămădit și pus în vitrină de nimeni altul decât Mircea Sandu, seful clanului mafiot care a terminat fotbalul românesc. Care, mai presus decât orice, îl și susține și recomandă pe Lupescu.

Asta o dată.

A doua ar fi legătura dintre rezultatele pe care le-a avut generația de aur la fotbal și cele presupuse manageriale, pe care le speră toată lumea.

În afară de Gică Hagi, a mai făcut ceva notabil vreun fost component al generației de aur?

În afară de fracturi logice și tupeu porcesc, de talia lui Gica Popescu?

28

8 Responses

 1. BoogieMan
  March 20, 2018
 2. Johnny
  March 8, 2018
 3. Rumburak
  March 8, 2018
  • andrei
   March 8, 2018
 4. va
  March 7, 2018
 5. Malin
  March 7, 2018
 6. iCiolac
  March 7, 2018
  • andrei
   March 7, 2018

Write a response