Orice om are spaimele lui

Zilele astea am făcut cam 1000 de km pe drumurile patriei, unii dintre ei pe autostradă, alții pe drumuri naționale sau județene. Ca paranteză, drumul Galați – Constanța prin Dobrogea e unul dintre cele mai frumoase din câte am văzut în ultima vreme, chiar dacă nu ai semnal o bună parte.

Revenind. Am permis de la 18 ani, am destui kilometri făcuți în tot acest timp și destul de puține ( 4 toate) amenzi luate, zero accidente care să mă recomande ca fiind cât de cât experimentat la volan. Cu toate astea, cea mai mare frică a mea la volan sunt TIR-urile.

Îmi e frică de TIR-uri mai rău ca de șerpi, mai ales de alea care vin din sens opus când se nimerește să fiu într-o curbă. Mă gândesc doar cum va cădea remorca aia peste mine și va face și mașina praf și pe noi terci.

Nu am probleme cu cisternele, am o problemă mare și unică cu remorcile alea pătrate, clasice. Horror, mă taie transpirația mereu când văd un TIR că vine din sens opus. Mi se par cele mai imprevizibile, incontrolabile și periculoase chestii care pot exista pe șosea, alături de mașinile cu volan pe dreapta. Mă mai consolează acum că am cameră de bord și măcar se va afla adevărul, în caz de ceva.

Unul dintre motivele pentru care aș prefera autostrăzi peste tot în țară, oricât de tare m-aș plictisi conducând pe ele.

 

Author: andrei

i was here first

4 thoughts on “Orice om are spaimele lui”

  1. Sa nu uitam si carutasii fara semne vizibile de identificare (ochi de pisica, veste reflectorizante), in special noaptea, pe drumurile nationale sau europene!
    Acum o luna am prins o ceata densa dimineata, in jurul orei 7:00, venind dinspre Ostrov (Constanta) spre Constanta si mi-a tatait curu’ prin toate localitatile alea, rugandu-ma sa nu imi iasa in fata vreo caruta sau vreun biciclist..mergeam cu 60km/h ca sa am timp si spatiu de franare suficient la o adica (bineinteles ca am fost depasit mai mereu de pretiosi cu BMW dandu-i blana cu 90-100km/h pe o ceata densa!).
    E85 il gasesc unul dintre cele mai periculoase drumuri din RO.
    Eu pentru camera de bord am optat pt Prestigio RoadRunner 585..o am de 1 an si ceva si isi face treaba cu brio!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *