Ce facem după ce îmbătrânim? Cum ne adaptăm vremurilor? Cine ne ajută?

Articol din categoria: andreiu

Mereu m-am întrebat ce se poate întâmpla și cum aș reacționa dacă, la 55 sau 60 de ani aș rămâne fără loc de muncă. Fiind aproape de pensie, cred că ar fi îngrozitor să trebuiască să mă reorientez către alt domeniu, să mă reprofilez și să încerc să răzbat. Pentru că până la urmă va trebui să te descurci cumva, nu ai de ales.

Mă uit la taică-miu, pe care îl vâd la cei 57 de ani ai lui că este foarte priceput și dedicat activității și job-ului pe care îl are, dar mă gândesc că i-ar fi foarte greu ca la vârsta asta să fie pus în situația de a schimba macazul acum, dar nu imposibil, pentru că e o fire activă și bătăioasă.

Am scris cele de mai sus pentru că a da un pic de context unui proiect foarte mișto și util, destinat persoanelor active, care nu abandoneaza lupta în ciuda vârstei și vor să meargă mai departe.

Proiectul se numește ”Fii activ la orice vârstă” și  care are ca obiectiv conștientizarea importanței conceptului de îmbătrânire activă pe piața muncii și oferirea de instrumente informative necesare punerii acesteia în practică. Încă o chestie de apreciat este că proiectul se va axa cu precădere către zonele care se confruntă cu o rată mare a șomajului mai ales între persoanele cu vârsta de peste 55 de ani.

 

O să revin cu povești și exemple, unele fericite, despre oameni care reușesc să se mențină activi profesional, dar și cu situații mai puțin fericite.

 

Proiectul „Fii activ la orice vârstă!” este implementat de ANOFM în parteneriat cu Rusu & Borţun Consultanţă şi SYSTEM & NETWORK SOLUTIONS, şi este finantat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.