E nasol. Nu se mai găsesc oameni. Dar rupem cu profitul

Mă tot uit la campaniile de recrutare derulate de companii, fie în digital, fie pe TV, fie pe outdoor. Le-a văzut toată lumea, sigur ne-am lovit măcar de una. Inclusiv cei de la OLX au pus un umăr de ajutor și au campanie mare pe partea de angajare.

Nasol, da. Săptămâna asta am tot avut treabă pe la medici și farmacii și la două farmacii din dristor am găsit o farmacistă de origine arabă (nu știu exact ce, dar era din zona aia) și o doamnă foarte drăguță basarabeancă. Da, e criză de oameni, nu zice nimeni că nu, se vede clar.

Problema mea e alta. Hai că facem un exercițiu de research și să luam companiile care caută oameni în disperare și au campanii în zona asta și să vedem ce profit au raportat pe 2017. La prima vedere pare absurd, dar dacă mizezi pe profit și creștere și margine cât cuprinde, având politica de HR la pământ și grila de salarii sub medie, nu te plânge că ai turn-over mare și că nu găsești oameni.

Ai raportat profit cu 40% creștere year over year și cauți oameni? Well, let me tell you the news: problema s-ar putea să nu fie doar în piață.

Author: andrei

i was here first

7 thoughts on “E nasol. Nu se mai găsesc oameni. Dar rupem cu profitul”

  1. S-au obișnuit toti cu oameni care muncesc pe salariul minim sau un pic peste. Ei, uite ca nu mai merge așa. Ori suntem parteneri, ori dati faliment. Toti.

  2. Cu siguranta problema nu este doar in piata. Poate gresesc, dar majoritatea companiilor au departamentul de HR la pamant. Procesele de recrutare sunt greoaie, job description-ul mai ca nu-ti cere sa stii pana sa dai si cu mopul in caz ca femeia de serviciu este bolnava. Screening-ul se face in unele cazuri dezastruos si ti se cer lucruri care daca cineva s-ar uita in CV ar vedea ca nu se incadreaza in aria ta de expertiza. Si tot putem continua pe acest subiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *