Două chestii despre restaurante

N-am să înțeleg niciodată oamenii care ies în oraș să mănânce ”ca la mama acasă”. Sau tradițional românesc. De ce ai vrea să mănânci ceva tradițional la restaurant din moment ce știi cum se face și îl poți pregăti chiar tu acasă? Hai să zicem, mici și cârnați de bere înțeleg, că la bere te mai prinde foamea. Dacă tot ieși la restaurant nu ai vrea să încerci ceva cu care nu te ghiftuiești de Crăciun și Paște?

Din același cadru, nu am să înțeleg nevoia oamenilor de a deschide restaurante cu profil pescăresc lângă orice baltă, râu sau acumulare de apă. Nu poți să vii și să-mi vinzi păstrăv proaspăt pe malul dunării. Ar trebui să fiu tâmpit să cred că l-ai pescuit chiar atunci și că e cel mai proaspăt pește din istoria peștelui proaspăt. Așadar, de ce trebuie musai să deschidem restaurante cu profil pescăresc oriunde? Îmi amintesc de cherhanaua de la Olimp (Popasul Pescarilor) unde am fost anul trecut și am mâncat pui cu cartofi, pentru că nu aveau pește. Dar e cherhana.

13

5 Responses

  1. Sorin Grumazescu
    February 3, 2015
  2. Stefan
    February 3, 2015
  3. utopianangel
    February 3, 2015
  4. vali
    February 3, 2015
    • Andrei
      February 3, 2015

Write a response