De ce suntem 20 de milioane de antrenori?

Vă recomand întâi de toate să citiți articolul ăsta al lui Eftimie despre elite, în caz că deja nu ați facut-o.

Ieri a jucat naționala cu Muntenegru, la Cluj, pe un teren de liga a 4a, dar nu asta contează. Am scos un egal, puteam câștiga, dacă nu rata Stanciu, sau puteam lua bătaie, la fel de bine, dacă în primele minute nu ne scotea Pantilimon.

Nu am văzut să se strige încă demisia lui Daum, dar eu cred că echipa a jucat mai bine decât pe vremea lui Iordănescu.

Revenind la valori și elitele noastre, am observat ieri că nici nu ne interesează prea mult să le creștem sau să le alegem pe cele care să ne tragă în sus.

Ieri, la TVR HD, meciul era comentat în pauză de Mihai Stoichiță. Care practic a desființat toată strategie și tactica lui Daum, de la așezare în teren, la abordare, la jucătorii aleși, tot. Ca un dumnezeu al fotbalului, cel poreclit Lippi de România ( doar din cauza părului) a spus exact ce ar trebui făcut ca România să fie campioană interplanetară, galactică și regina întregului Univers.

Stoichiță, care e o nulitate aproape absolută în materie de antrenorat. Mai jos e palmaresul lui

stoichita

El îl înfierează pe Daum, cel care cât de cât a reușit una alta în fotbalul mare:

daum

Dacă ne mai gândim și că Ilie Dumitrescu ne-a exasperat la Digi cu tranziția pozitivă și tactici de joc, ba îl mai băgăm și pe Panduru în ecuația asta, ne dăm seama de ce suntem 20 de milioane de antrenori.

Pentru că nu ne mai vedem lungul nasului și nu mai respectăm performanțele altora.

Aș vrea să văd o analiză d-asta în care să spună invitații: „băi, eu zic că asta știe ce face, că are experiență, are ceva performanțe în CV, omul trebuie lăsat în pace”.

Sau măcar să vină să-l critice unul ca Lucescu, sau Boloni. Să se bată de la egal la egal, măcar. Nu toți ageamii în ale antrenoratului.

Hai ai noștri!

30

2 Responses

  1. Marian
    September 6, 2016
  2. stefan
    September 5, 2016

Write a response