De ce folosim „stories”?

E cumva dubioasă ascensiunea storie-urilor, am putea zice la prima vedere. De ce ai face așa ceva, o chestie care dispare în 24 de ore?

Eh, exact de asta. Sunt o soluție la deja mult prea rutinată problemă a asocierilor social media- profesional. Dada, știu că știm cu toții că profilul de social media este privat 100% și nu are nici o legătură cu cariera sau cu angajatorul. Doar că nu.

Ei bine, cu existența storie-urilor se rezolvă chestia asta. Și existența lor dă un twist de autenticitate, e totul mai nativ și în real time, nu gândit și studiat ca o postare pe facebook.

Da, știu, nu dispar toate în 24h, ai posibilitatea să le ții mai mult.

Cam așa văd eu storie-urile, atât cât mă pricep la online.

Author: andrei

i was here first

5 thoughts on “De ce folosim „stories”?”

 1. Eu le vad asa: te apropie mai mult de comunitatea catre care comunici pe Instagram, pentru ca le arati real time ce se intampla in viata ta si ii tii la curent (cel putin pentru mine functioneaza dat fiind ca vorbesc despre un anumit stil de viata: de exemplu, acolo arat ce mananc); te ajuta sa iti maresti aceasta comunitate prin geolocatie si hashtags (da, oamenii cauta SI stories dupa hastaguri); (mai long shot) le poti folosi pentru un alt tip de continut decat cel din postari: cum ar fi video testimoniale, care poate nu-si au locul pe profil.

  I find them useful, daca sunt folosite cum trebuie (ca o poveste, in mod regulat, etc).

  1. interesant. si desi nu e diferenta foarte mare intre noi, eu nu le vad aproape deloc sensul, le folosesc de cele mai multe ori la plesneala. bine, pentru 1000 eur postarea, m-as apuca serios de asta

  2. Băi, acum că vă cunosc pe amândoi, te-aș contrazice la faza cu “nu e diferență foarte mare între noi”. Nu țin minte s-o fi văzut-o pe Andreea nebărbierită 😀

   Legat de stories, pe mine m-au prins pentru că nu trebuie să stai să bibilești la ele jumătate de oră, ca la o postare pe Instagram. Și că în caz că nu arată bine, măcar dispar în 24 de ore. Teoretic și pentru spontan și natural, așa cum zice Andreea. Doar că practic fac poze pentru story-uri și uit să le postez mai mereu. Asta e. Bătrânețea.

   1. @Revo: eu stau sa si bibilesc la ele, doar ca odata ce iti intri in mana, devine mai usor. Si nici nu mai uiti sa postezi. E de exercitiu, ca orice chestie noua pe care o incerci. Asta doar daca vrei sa faci si asta in social media.

    Mie imi place Instagram ca platforma, cu tot ce ofera ea, imi planific postarile, care au un sens, o logica si o ordine in capul meu :))) Deci poate nu sunt tocmai persoana cu care sa rezonati pe acest subiect.

 2. Că-s făcute în timp real, așa e, dar eu tot zic că aceste stories făcute de așa-zișii „influenceri” (m-au înnebunit cu termenul acesta) sunt gândite, lucrate și prelucrate.
  E incredibil cum tot ceea ce fac, fac cu gândul de a pune instagram.. eu, din păcate, chiar nu văd urmă de autenticitate pe aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *