O chestie mişto de la Orange: săptămâna voluntariatului la Biblioteca Naţională

SaptamanaVoluntariatului

Am aflat şi eu acum că săptămâna asta care tocmai se desfăşoară, nişte voluntari de la Orange merg zi de zi la biblioteca naţională şi scanează cărţi pentru a le trece în format digital. Lipsa cărţilor în format digital chiar este o problemă despre care discutam cu nişte prieteni mai acum ceva zile. Ţin minte când eram copil că mergeam cu taică-miu la biblioteca din Brăila şi mă minunam când vedeam poveşti pe casetă sau vinil. Începuturile audiobook-urilor de azi…

Da, e frumos şi boem să citeşti o carte fizică, tipărită pe hârtie care miroase a vechi, dar trebuie să conştientizăm că suntem în 2014 şi trăim în era digitală, vrând-nevrând.

Pentru că mi-a surâs ideea asta, am întrebat cam ce presupune munca asta, de digitalizare a unei biblioteci întregi. Nu am primit nici un răspuns, dar am fost invitat să vin într-o zi şi să experimentez pe propria-mi piele. Astfel, săptămâna viitoare, între 10 şi 14 noiembrie, pot merge la scanat de cărţi. Şi pot lua şi alţi oameni cu mine, pentru că o mână de lucru în plus nu strică niciodată. Şi aşa ne şi convingem de ce presupune munca unui bibliotecar şi facem şi o faptă bună.

Şi încă o chestie: primii 3 care se prind din ce carte e pagina mea de mai jos primesc nişte premii de la Orange. 😀

pagina carte

22

8 Responses

 1. Jo
  November 7, 2014
  • Andrei
   November 7, 2014
 2. R
  November 5, 2014
 3. Andrei
  November 5, 2014
 4. Gabriela
  November 5, 2014
 5. R
  November 5, 2014
 6. Alina
  November 5, 2014
 7. corina
  November 5, 2014

Write a response