Şi dacă nu am mai avea Liga I pentru vreo 4-5 ani?

Stăteam şi mă uitam la problemele fotbalului românesc: Rapid e praf, Dinamo moare dar nu se predă, la Petrolul se împute treaba, Steaua presimt că se duce la vale şi ea..Florin Prunea a declarat că liga I va muri dacă nu se plătesc drepturile de televizare, DNA-ul sau insolvenţa sunt prezente la fiecare club din ligă….

Mă întreb aşa: băi, dacă desfiinţăm Liga I, II şi III şi o luăm de la 0? Fără mafioţi, pariori sau parveniţi care să urmărească doar interesele lor financiare şi atât? Să facem sistemul competiţional cum e NFL în state: federaţia are un număr de, să zicem 20, echipe (francize) pe care le dă spre administrare celor interesaţi. Bineînţeles, cu nişte obiective şi condiţii clare, bine stabilite dinainte. Ai probleme cu justiţia? Ok, pierzi licenţa, o dăm altuia interesat.

Apoi, tot ca în state, aplicată regula televizării meciului: dacă nu se vând toate biletele, pe o rază de 20 de km de la stadion, nu se transmite meciul. Simplu, să vină lumea la stadion.

Eu aş ţine cu Dinamo şi în Liga IV. Nu văd unde ar fi problema. Sistemul ăsta bolnav are nevoie de un restart ca să putem emite pretenţii de performanţă.

33

6 Responses

 1. Eduard
  January 28, 2015
 2. Ender
  December 19, 2014
 3. doru ungureanu
  December 19, 2014
 4. va
  December 18, 2014
 5. LittleBro
  December 18, 2014
  • Andrei
   December 18, 2014

Write a response