Apple a devenit cam mainstream

Mă gândeam zilele astea că de vreo 2 ani nu mă mai impresionează mai nimic dintre produsele Apple, mai ales dintre lansările noi. În particular, vorbim de iPhone, dar în extendo de tot portofoliul lor.

Da, nu contest calitățile lor, dar în momentul în care vezi toate produsele lor în mâna tuturor pițipoancelor și cocalarilor, se cam duce de râpă sentimentul ăla de apartenență la o gașcă mișto.

În trecut, când vedeai ceva de la apple în jurul tău, știai că acolo sunt oameni care folosesc produsele alea pentru că știu ce să ceară de la ele și le satisfac niște nevoi deosebite de cele a marei mase de consumatori.  Și aici zic de MacBook și iPhone.

Au virat foarte mult și agresiv spre late majority și nu au oferit nimic celor care i-au ajutat să crească: early adopters-ilor. De la iPhone 6 încoace nu văd nici o mare inovație, nimic atractiv, nici software nici hardware. Da, facial recognition, dar nu e suficient.

Eu am trecut din octombrie pe Oneplus5. Sunt mai mult decât happy, am în buzunar un telefon cu performanțe mai bune decât iPhone X, la jumătate din preț.

Și nu mă văd prea curând înapoi la iOS.

Author: andrei

i was here first

7 thoughts on “Apple a devenit cam mainstream”

 1. Mi se pare mie sau confunzi consumerismul cu utilitatea si fiabilitatea.
  Sunt oameni, early adopters care si-au cumparat un dispozitiv Apple ca sa-l foloseasca pe termen lung, nu sa-l schimbe cand apare noul model pentru ca n-ar avea nicio relevanta practica sa faca treaba asta. Intre timp au aparut coca si pitzi care folosesc anumite dispozitive doar pentru show si pentru ca si le permit intr-un fel sau altul. Multe sunt de prin consignatii, furtisaguri sau abonamente la limita. La fel a fost si in domeniul auto cu marci gen BMW si nu e vina lor ca-i prefera astfel de clienti. Offtopic: Schimba tema asta…

 2. Și eu sunt pe OnePlus 3T și Macbook Pro 2015 ca laptop – cam aici m-am oprit cu produsele Apple. Îmi place la nebunie macbook-ul, dar ăsta vechi – cele noi mi se par prea orientate spre design frumos / artificiu și prea puțin spre performanță și durabilitate.

 3. Salut,
  Am mai văzut abordarea asta și mi se pare simplistă.
  Și mie îmi venea să mă dau cu capul de pereți când vedeam gagici lăcrimând la Nothing Else Matters, când simțeam că eu, și doar eu, pot înțelege cum trebuie Master Of Puppets și că mi se cuvine doar mie…
  Nu văd ce e greșit în faptul că au devenit mainstream și că tot mai multă lumea vrea ce e mai bun.
  Tu ce vrei să facă sau tu ce ai fi făcut ?
  Să producă doar un număr limitat de iPhone-uri ca să rămână exclusiviști ?
  Poți să îți iei un X și ești exclusivist sau îți iei un SE și ai ceva standard.
  Cine vrea și știe ce își ia își ia oricum, indiferent de pițipoancele care, la fel, nu mă împiedică să beau o cafea bună la Starbucks.
  Revenind la partea cu impresionatul, toată lumea vrea ceva ultra-mega-super-hiper de efect, care e o caracteristică superficială a societății actuale.
  S-a ajuns la un form-factor probabil optim (și hard și soft), de la care nu are rost să devieze brutal, doar de dragul schimbării.
  De fapt totul se reduce la o altă chestiune: vreau să am un telefon/computer de la o companie ( de fapt cea mai tare companie din lume) căreia știu că îi pasă de mine, cu ale cărei valori mă idenfic și care mi-a câștigat încrederea de-a lungul anilor, cu bune și cu rele.
  Cam despre asta e vorba în ce mă privește.
  Toate bune.

 4. Am trecut si eu de curand la OnePlus 5T, un telefon exceptional, din toate punctele de vedere. Pana acum eram fan Xiaomi, insa cei de la OnePlus sunt peste cu mult peste tot ce inseamna telefon chinezesc. 🙂

 5. There’s so much truth in your blog post. Am inteles ca X-ul da o gramada de failuri, iar dupa ce am testat Oneplus 5T, decizia de a cumpara un telefon a devenit atat de usoara..

  Anyways, momentan am de ales intre Galaxy S8 si Oneplus 5T, dar inclin spre Galaxy, unde camera e superior mai buna.

 6. Nu poti sa descoperi la infinit roata sau apa caldă și, până la urmă, Apple este o companie orientată spre profit.
  O sa mai curgă multă apă pe Yangtze până când sa înceapă să o ia la vale dar direcția este destul de clară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *