Am ajuns la cratiţă


Pentru că la noi noţiunea de sos este încă una destul de neclară, iar când spunem sos primele chestii care ne vin în minte sunt cele de la Mc sau cele pe care le punem în salate, cei de la Unilever Food Solutions s-au gândit să facă o demonstraţie a ceea ce înseamnă un sos, cum ar trebui să se facă şi mai ales, să ne explice de ce e mai bine să mâncăm cu sos decât fară.

Astfel, s-a procedat la îmbarcat  nişte bloggeri într-un bus, transportat marfa până la bucătăria secretă Unilever Food Solutions şi apucat de treabă. Când spun treabă, chiar mă refer la treabă, pentru că oamenii de acolo au mers pe ideea de “learning by doing”, adică ne-au înmânat câte o reţetă de echipă, materia primă şi ustensilele necesare.

Eu am făcut echipă cu inegalabilul Ştefan Murgeanu, alături de care am preparat nişte delicioase, minunate şi fantastice  “Penne alla zarina” . Pot să declar sus şi tare că au fost cele mai reuşite paste care au fost facute aseară world wide. Bine, am fi avut serioase probleme dacă nu am fi beneficiat şi de indicaţiile mai mult decât preţioase ale bucătarilor speciali Knorr.

Acum, lăsând gluma  la o parte am aflat de la bucătarii Knorr ca sosurile nu ar trebui să reprezinte doar un adaos al mâncarii ci ar trebui să nu lipsească din orice fel de mâncare şi că noi, românii încă nu acordăm suficientă atenţie acestui mic detaliu. Mic, deocamdată, poate lucrurile se vor schimba odată cu timpul şi detaliul mic va fi unul mare şi nelipsit.

Deci gătiţi cu sos şi încercaţi să faceţi paste mai bune decât cele facute de mine şi Ştefan.

2

One Response

  1. Pingback: La sos înainte! January 25, 2012
  2. stefan
    January 19, 2012

Write a response